Ik heb onlangs Outlook 2010 op mijn Windows 7 Home Premium geïnstalleerd. Ik heb echter het volgende probleem: ik krijg via de Windows-zoekfunctie geen resultaten te zien uit mijn e-mails. Nochtans werkt die zoekfunctie perfect voor mijn documenten. Zie ik iets over het hoofd?
Patrick Van Nooten

Het ziet er naar uit dat de mailmappen van Outlook niet opgenomen zijn in de indexeringslocaties van Windows Search. Dat ga je als volgt na. Start Outlook op, open de tab BESTAND en klik op OPTIES. Ga naar de rubriek ZOEKEN en druk op de knop OPTIES VOOR INDEXEREN en op WIJZIGEN. Zorg dat er een vinkje staat naast MICROSOFT OUTLOOK – klik eventueel het witte pijltje aan, zodat je zelf kan beslissen welke mailmap(pen) je al dan niet mee wil laten doorzoeken. Bevestig met OK. Nu zou het wel moeten lukken, althans wanneer de index up-to-date is gebracht.

Lukt het nog niet, beproef je geluk dan met de ingebouwde probleemoplosser. Die duikt wel op als je windows search intikt in het Windows-startmenu. Voer deze probleemoplosser wel bij voorkeur als administrator uit (klik hiervoor op GEAVANCEERDE OPTIES in het programmavenster) en volg de instructies van de wizard. De optie E-MAIL WORDT NIET IN DE ZOEKRESULTATEN WEERGEGEVEN lijkt mij alvast interessant!