Enige tijd geleden had ik wat vertaalwerk voor de boeg, en zo kwam ik bij Babylon terecht. Ik installeerde de tool en die werkte vrij aardig. Tot ik erachter kwam dat die mijn Google zoekpagina had aangepast met een eigen versie. Ik verwijderde de tool via het Windows CONFIGURATIESCHERM, SOFTWARE, maar de zoekfunctie in Internet Explorer blijft nog altijd in handen van Babylon. Hoe geraak ik alsnog weer van Babylon verlost – het blijkt trouwens dat nog heel wat andere mensen met hetzelfde probleem kampen.
Ludo Van Loon

Heb je wel degelijk ook het item myBabylon English Toolbar via SOFTWARE laten verwijderen? Toch wel? Probeer het dan als volgt: herinstalleer Babylon – jawel – en tracht het daarna opnieuw te verwijderen. Lukt het niet, probeer het dan met de gratis tool Iobit Uninstaller www.iobit.com/advanceduninstaller.html of met Advanced Uninstaller Free www.tinyurl.com/advuninstallerfree – waarbij je bij dit laatste programma INSTALLATION MONITOR inschakelt. Daarmee krijg je Babylon normaliter wel weg.

Overigens laat de IE-plugin zich ook als volgt deactiveren: open Internet Explorer, kies EXTRA, INVOEGTOEPASSINGEN BEHEREN, selecteer BABYLON IE PLUGIN en druk op UITSCHAKELEN (2x). De zoekmachine terugzetten naar Google kan in IE via het pijltje helemaal linksboven, waar je vervolgens in het uitklapmenu ZOEKMACHINES BEHEREN selecteert. Hier kies je dan GOOGLE en druk je op ALS STANDAARD INSTELLEN.