Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Ik gebruik Outlook 2010 en heb daarin twee e-mailaccounts. Het rare is nu dat mails die ik met een van beide accounts verstuur niet te zien zijn in de map Verzonden items – nochtans worden de berichten wel degelijk verstuurd. Je begrijpt: erg vervelend. Wat kan de oorzaak zijn? Het feit dat ik voor elk van beide accounts blijkbaar een verschillend pst-bestand heb, misschien?
André Couckuyt

Op zich mag het feit dat je voor elk van beide accounts een ander pst-bestand hebt, geen probleem geven. Via BESTAND, OPTIES, E-MAIL kan je in de rubriek BERICHTEN OPSLAAN wel instellen dat verzonden berichten niet in de map Verzonden items mogen terechtkomen, maar dat zou dan weer voor beide accounts moeten gelden. Het lijkt me echter niet helemaal uit te sluiten dat een of andere plug-in voor dit eigenaardige gedrag zorgt – op het web kwam ik bijvoorbeeld berichten tegen dat PGP 10 iets gelijkaardigs uitricht met Outlook 10. Kijk dat voor alle zekerheid toch even na via de tab INVOEGTOEPASSINGEN.

 

Geen succes? Dan zit er mijns inziens weinig anders op dan een nieuwe account te creëren (met dezelfde id en servergegevens enzovoort) – in een nieuw pst-bestand. Kies BESTAND, ACCOUNT TOEVOEGEN, selecteer SERVERINSTELLINGEN […] HANDMATIG CONFIGUREREN en wat verder NIEUW OUTLOOK-GEGEVENSBESTAND – of (!) kies hier het pst-bestand van je andere account (nadat je dit bij voorkeur wel eerst hebt geback-upt). Heb je voor een nieuw gegevensbestand geopteerd, dan kan je de mails daarna van je oude naar je nieuwe mailmappen verslepen.