Ik heb destijds enkele tv-programma’s op VHS-videocassettes opgenomen. Die zou ik nu graag digitaliseren. Hoe pak ik zoiets aan?
André Van den Branden

Beschik je over een dvd-recorder, dan kan het ook zonder pc (nog makkelijker gaat het met een VHS-dvd combo). Indien niet, dan moet je computer met een video capture-kaart of een externe analoog-naar-digitaal converter uitgerust zijn. Je VHS-speler verbind je dan via een audio- en videokabeltje met deze kaart/converter en zo met je pc; eventueel gebruik je voor de videokabel een verloopstuk van composiet naar S-video.

Vervolgens start je je favoriete videobewerkingstool op, speel je het tv-programma af op je VHS-speler en breng je met behulp van de tool de videobeelden over naar je harde schijf. Deze beelden kan je dan eventueel nog verder bewerken. Dure software is geen noodzaak, gezien het bijvoorbeeld ook kan met Windows Movie Maker. Speciaal met het oog op zulke conversies heeft Pinnacle het product VHS Saver uitgebracht: een handige combinatie van een USB 2.0 video-opnameapparaat met Instant DVD Recorder-software (€ 59). Overigens vind je op het internet heel wat – ook Nederlandstalige – instructies: googel maar even naar vhs digitaliseren.