Yadis Backup maakt volautomatisch kopieën van specifieke bestandslocaties en zorgt er ook voor dat verschillende versies van eenzelfde bestand bewaard blijven.

Het programma van Belgische origine is gebruiksvriendelijk en vergt weinig onderhoud, zoals het een back-uptool betaamt. Je maakt een ‘taak’, waarbij je in eerste instantie aangeeft welke map de tool hoort te monitoren en in welke doelmap de back-ups moeten terechtkomen.

Desgewenst activeer je meteen ook filters (met behulp van inclusie- en exclusiemaskers) en stel je in hoeveel versies er maximaal van eenzelfde bestand behouden moeten blijven.

[download_file]

Verder kun je ook aangeven wanneer de tool een bestand uit zo’n gemonitorde map moet back-uppen. Dat kan bijvoorbeeld zijn als een bestand wordt gewijzigd of aangemaakt, maar ook wanneer de bestandsnaam of -grootte verandert. Voorzie je verschillende taken, dan kun je die desgewenst in groepen bundelen, zodat je het overzicht behoudt.

Kopiëren in realtime
Verder hoef je eigenlijk niets meer in te stellen: Yadis Backup houdt de ingestelde bestandsmap nauwlettend in het oog en zal gewijzigde bestanden nagenoeg in realtime kopiëren.

Blijkt het doelmedium op dat moment niet beschikbaar – een externe harde schijf die bijvoorbeeld niet is aangesloten – dan houdt Yadis Backup in een ‘backloglijst’ de betreffende bestanden bij en zal het die kopiëren zodra het medium wel kan worden benaderd.

Geback-upte bestanden terugzetten doe je via de Restore-knop. Je krijgt dan een overzicht van de back-upbestanden. Tijdens onze tests krijgen we af en toe wel een foutbericht als we bestanden op deze manier willen herstellen. Maar de back-upmap laat zich gelukkig ook via de Windows Verkenner benaderen.

External links

Codessentials