Sinds enige tijd krijg ik bij het inpluggen van een USB-stick, externe HDD of SD-kaartje niet langer een venster met keuzemogelijkheden te zien. Er verschijnt wel een venster ‘Gemengde inhoud’, maar dat is voor de rest compleet leeg. Hoe krijg ik opnieuw het keuzemenu te zien? Ik werk met Windows XP.
Lou Neveux

Probeer het eerst als volgt. Stop (bijvoorbeeld) je USB-stick in je pc, open DEZE COMPUTER, klik de bijhorende stationsletter met de rechtermuisknop aan en kies EIGENSCHAPPEN. Op de tab AUTOMATISCH AFSPELEN selecteer je vervolgens GEMENGDE INHOUD in het uitklapmenu, stip je de optie SELECTEER DE ACTIE DIE U WILT UITVOEREN aan en druk je op de knop STANDAARDINSTELLINGEN HERSTELLEN. Lukt het niet, dan zijn wellicht een of meer registersleutels corrupt geworden.

Je kan die dan proberen te herstellen met het gratis tooltje Microsoft AutoPlay Repair Wizard. Nog een ander tooltje, dat iets meer is gericht op het verwijderen van ongeldige opties bij het automatisch afspelen, is CleanHandlers. We raden je hoe dan ook aan om eerst een back-up te nemen van je register (bijvoorbeeld via een systeemherstelpunt) alvorens een van beide tools uit te voeren.