CCleaner hoeven we je wellicht niet meer voor te stellen. Dat is immers een van de populairste schoonmakers. CCEnhancer breidt de mogelijkheden van deze opruimtool aanzienlijk uit.

Aangezien CCEnhancer een extensie is voor CCleaner, moet je deze laatste dus wel op je systeem geïnstalleerd hebben. Vervolgens start je CCEnhancer op en druk je de knop Download Latest in. Let wel, via het menu Extra kun je deze add-on ook voor de draagbare versie van CCleaner installeren. In dit geval moet je wel nog zelf de schijflocatie van die tool aangeven.

Start je vervolgens CCleaner op, dan lijkt er op het eerste gezicht niets veranderd. Totdat je in de rubriek Cleaner de tab Applicaties opent. Je merkt dat die gevoelig is uitgebreid met diverse toepassingen, althans voor zover die op je systeem geïnstalleerd staan.

[download_file]

Als we de makers mogen geloven, breidt CCEnhancer het aantal programma’s met maar liefst 270 nieuwe items uit. Deze lijst met definities (lees: wat er voor elk van deze programma’s precies zal worden opgeruimd) vormt geen vast onderdeel van de tool. Via de knop Download Latest kun je echter op elk moment een update binnenhalen.
 

CCEnhancer nestelt zich in het Applicaties-menu van CCleaner

External links

The Web Atom