Evernote komt met een nieuwe versie van zijn notitie- en archiveersoftware. De snelheid, lay-out en functionaliteit zijn flink verbeterd.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Evernote komt met een nieuwe versie van zijn notitie- en archiveersoftware. De snelheid, lay-out en functionaliteit zijn flink verbeterd.

Evernote is een clouddienst om notities, webpagina’s, afbeeldingen en allerlei andere documenten te bewaren. Het is beschikbaar op verschillende platformen: Mac, pc, iPad, iPhone, Android en web. De pc-versie van de software krijgt nu een grondige opsmuk.

Nieuwe navigatie
De grootste verandering in versie 4.0 is de interface, die helemaal opnieuw is ontworpen. Centrale navigatie-items die vroeger boven aan de interface twee rijen in beslag namen, zitten nu op een enkele rij. Hetzelfde geldt voor de zijkolom, die lijsten bevat met je bewaarde zoekopdrachten en de verschillende categorieën, tags, attributen van je documenten; die nemen nu heel wat minder verticale ruimte in, waardoor je meer schermruimte krijgt voor je eigenlijke documenten.

Samen met de kernnavigatie van de software hebben de makers ook de edit-interface, waar gebruikers het meeste tijd doorbrengen om notities te maken, onder handen genomen. Alle knoppen hebben een uniform uiterlijk gekregen, en er is flink wat meer werkruimte beschikbaar.

Sneller en lichter
Uiterlijk is één zaak, maar het is met snelheid dat je het verschil kan maken. En ook op dat vlak is er een en ander verbeterd. Evernote start nu vrijwel meteen op, en weegt ook minder zwaar op je systeembronnen dan vorige versies. Ook de ingebouwde zoekfunctie levert vrijwel onmiddellijk resultaten.

Gebruikers van Windows 7 krijgen enkele extraatjes, waaronder ondersteuning voor de zogeheten jumplists van Windows en automatische locatiedetectie. Vorige versies van Evernote konden ook al overweg met geolocatie, maar je moest altijd alles handmatig ingeven, terwijl je nu je locatie aan een notitie kunt hangen met één druk op de knop.

Eerder deze maand sprokkelde Evernote nog 20 miljoen dollar bij elkaar in een derde financieringsronde, geleid door Sequoia Capril. Het bedrijf heeft intussen zo’n 4,7 miljoen gebruikers en is beschikbaar op acht verschillende platformen. De laatste grote interface-aanpassing aan de pc-versie dateert van september 2009, en bracht toen enkele functies van de Mac-versie naar Windows.

Evernote 4 verschijnt binnenkort als een automatische update voor gebruikers van versie 3.5. Wie niet kan wachten, kan de nieuwe software al downloaden bij Evernote.

External links

Evernote