EnhanceMySe7en is een systeeminformatie- en tuningtool voor Windows 7.

Start je het programma voor de eerste keer op, dan stelt het meteen voor een systeemherstelpunt te maken. Geen slecht idee, want op die manier kun je ongewenste registerwijzigingen alsnog snel ongedaan maken. Dat neemt niet weg dat het programma zelf ook in een handige Undo-knop voorziet.

De interface is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Er zijn vijf hoofdrubrieken: Information, Tools, System, Optimizations en Customizations. Beginnen we met deze laatste: hier vind je een een zestal subrubrieken terug (waaronder Desktop en Taskbar) waarmee je de lay-out van typische Windowsonderdelen kunt aanpassen. In nagenoeg alle gevallen volstaat het dat je hiervoor een vinkje plaatst of verwijdert.

[download_file]

De meeste opties spreken weliswaar voor zich, maar we hadden toch graag een tooltip gezien met bijkomende feedback. Iets wat trouwens ook voor de andere programmarubrieken geldt.

Windows versnellen
De rubriek Optimizations, waarmee je geacht wordt Windows te optimaliseren (lees: versnellen) beperkt zich tot een drietal onderdelen: Memory & Cache, Startup & Shutdown en Visual Effects. Bij System tref je een uiteenlopende reeks instellingen aan, van het verwijderen van items uit het Windows Configuratiescherm tot enkele veiligheidsopties van de Windows Firewall en Update.

De Tools-tab herbergt een aantal handige modules: een ietwat basale beheermodule voor processen, services en automatische opstartitems, een obligate schijf- en registeropschoner en een schijfdefragmentatietool. Voor elk van deze modules zijn er wel krachtigere of flexibelere programma’s op het web te vinden, maar het voordeel is dat je ze hier in één interface verzameld krijgt.

Technische gegevens
Ten slotte is er nog de rubriek Informatie die allerlei technische informatie over je systeem verzamelt, waaronder de processor, het moederbord, het geheugen, de grafische kaart en harde schijf (inclusief Smart-data).

Van EnhanceMySe7en is er ook een commerciële Pro-variant beschikbaar. Het zal je niet verbazen dat die meer opties aanbiedt.

External links

Serious Bit