Je kent het vast: je bewerkt wel vaker bestanden op twee locaties en die wil je op een bepaald moment synchroon hebben. Daar bestaan meerdere tooltjes voor, maar weinig zijn zo flexibel als DirSync Pro.

In het eenvoudigste scenario kies je de bron- en doelmap, en DirSync Pro doet de rest. Geen probleem natuurlijk, maar dan ga je meteen voorbij aan de talrijke instellingsopties van het programma.

Juiste modus kiezen
Om te beginnen kun je de gewenste synchronisatiemodus aangeven. Er staan alvast negen voorgedefinieerde modi voor je klaar.

[download_file]

Dat gaat van Synchronize A > B (incremental), dat nieuwe en aangepaste bestanden van A richting B spiegelt, via Contribute A > B, dat alleen de nieuwe bestanden van A naar B spiegelt, tot Synchronize B > A (custom), waarbij je uit allerlei bijkomende opties kunt putten.

Zo kun je onder meer aangeven of je bepaalde bestanden buiten de synchronisatie wil houden en zo ja, welke bestandstypes. Ook stel je zelf in hoe DirSync Pro precies moet reageren in het geval dat er een conflictsituatie ontstaat bij bidirectionele synchronisaties.

Je bepaalt ook zelf of het programma submappen recursief moet meenemen tijdens een synchronisatieronde.

Geen installatie nodig
DirSync Pro behoeft geen echte installatie en laat zich op diverse platformen inzetten (Windows, Linux en Mac). De tool kan overweg met uiteenlopende bestandssystemen, waaronder FAT(16/32), NTFS, WinFS, UDF en Ext2/3. Ook netwerkshares kun je zo meenemen in je synchronisatiejobs.

Een Sync Queue geeft je op elk moment een goed overzicht van de vorderingen van de operaties, en op de tab Messages verneem je wat er eventueel fout is gelopen.

External links

DirSync Pro