Een programma opstarten, een specifieke bestandsmap openen, of naar je vertrouwde websites surfen… Het kost allemaal de nodige toets- en muisklikken. HotKeyz maakt het een stuk makkelijker: aan al deze acties koppel je namelijk een sneltoets.

Het programma laat zich snel en makkelijk bedienen in een weliswaar wat gedateerde interface. Je geeft aan dat je een nieuwe sneltoets wenst, verwijst naar de juiste map of naar het gewenste programmabestand of vult bijvoorbeeld zelf de URL in. Je kunt ook instellen dat de sneltoets alleen hoort te werken wanneer de titelbalk van het programmavenster bepaalde tekst bevat, of juist niet bevat. Verder geef je aan of je het venster normaal, gemaximaliseerd of geminimaliseerd wilt zien verschijnen.

Bevestigen en automatiseren
Ook handig: als je dat verkiest, toont Hotkeyz eerst een bevestigingsvenster alvorens de handeling uit te voeren. Het is ook mogelijk de handeling met een instelbare tijd (HH:MM:SS) uit te stellen of die automatisch bij het opstarten van Windows en Hotkeyz te laten uitvoeren.

[download_file]

HotKeyz houdt ook goed bij welke sneltoetsen je zoal hebt aangemaakt. Die kan je allemaal in één overzichtsvenster bekijken, maar het is ook mogelijk de verschillende combinaties in eigen subrubrieken onder te brengen.

Rubrieken
Standaard voorziet het programma al in rubrieken als Control Panel, Internet en Shutdown Options, maar die kun je gerust aanvullen met eigen categorieën. Met een handige printknop kun je alle sneltoetsen afdrukken, handig als geheugensteuntje dus.

Wil je een bepaalde sneltoets weer kwijt, dan kun je die ofwel tijdelijk op non-actief zetten ofwel definitief uit de lijst verwijderen. Bij sommige voorgeprogrammeerde sneltoetsen is dat ook wel nodig, aangezien die op onze test-pc niet altijd goed blijken samen te werken met Windows 7.

External links

Skynergy