Je hebt een indrukwekkende hoeveelheid muzieknummers verzameld en dringend behoefte aan enige orde? Dan is MusicBee wellicht de geknipte tool.

Al bij de eerste opstart krijg je de gelegenheid specifieke mappen aan de muziekblibliotheek toe te voegen. Wat behoorlijk snel gaat: MusicBee weet onze testcollectie van circa zesduizend nummers in minder dan twee minuten te verwerken. Ook is het mogelijk bibliotheken van Windows Media Player en iTunes te importeren.

MusicBee presenteert alle informatie op een overzichtelijke manier: links de bibliotheek (met onderverdelingen als Podcasts, Audiobooks en Radio Stations) en de afspeellijsten, in het middenpaneel de inhoud van de actieve selectie, waarbij de songs snel te sorteren zijn op diverse metatags zoals Artist, Title, Album en Genre, of via een ingebouwde zoekfunctie op te halen zijn. Uiterst rechts dan krijg je meer details over het afgespeelde nummer te zien.

[download_file]

Songteksten en albumhoezen
Handig is wel dat MusicBee automatisch allerlei bijkomende informatie over een afgespeelde song van het internet plukt: zo worden onder meer de bijhorende tags, songteksten en albumhoezen uit diverse online databanken opgehaald.

Nummers naar een audio-cd rippen kan eveneens. Wil je dat naar het mp3-formaat doen, dan moet je wel eerst een (gratis) encoder installeren. Muzieknummers converteren naar andere formaten als wma, mp3, flac en ogg vorbis hoort er eveneens bij. Zoals aangegeven ondersteunt MusicBee verder ook podcasts en geeft het programma je de mogelijkheid eigen online radiostations toe te voegen.

Afspeellijsten maken kan natuurlijk ook, en het is bovendien mogelijk lijsten automatisch samen te stellen op grond van allerlei ingestelde criteria.

External links

MusicBee