Je hebt Windows geherinstalleerd en ontdekt vervolgens via het apparaatbeheer dat het besturingssysteem niet alle apparaten correct heeft herkend. Unknown Device Identifier kan uitkomst bieden.

Zodra je het programma opstart, analyseert de tool alle aangesloten apparaten en somt die vervolgens op. Het zou mooi zijn als meteen alle voor Windows onbekende apparaten afzonderlijk gecatalogeerd werden, zodat je onmiddellijk kunt zien om welke apparaten het precies gaat. Maar de praktijk blijkt toch iets moeizamer.

Je kunt als volgt te werk gaan. Open in het apparaatbeheer het eigenschappenvenster van het onbekende apparaat. Op het tabblad Details kies je in het uitklapvenster bij Eigenschappen de optie Hardware-ID’s en noteer je de ID-string(s) die je hier aantreft.

[download_file]

Gewapend met zo’n ID kan je nu de lijst van Unknown Device Identifier handmatig uitspitten – jammer genoeg treffen we hier geen geïntegreerde zoekfunctie aan. De kans is groot dat je hetzelfde ID terugvindt wanneer je in een van de opgesomde rubrieken achtereenvolgens Detail en PnpID opent.

Met wat geluk kun je nu aan de hand van de hier verkregen informatie via je favoriete zoekmachine snel het bijhorende stuurprogramma terugvinden.

External links

HunterSoft