Er bestaan verschillende tools waarmee je streaming audio kunt opnemen, maar met Chilirec wordt het wel erg comfortabel, tenminste als webradio’s je ding zijn.

Meteen na de installatie scant het programma duizenden online radiostations en stopt die in een databank. Start je Chilirec vervolgens op – het draait als Flash-applicatie binnen je browser en is bereikbaar via http://localhost – dan hoef je maar aan te geven wat je favoriete muziekgenres, periodes of artiesten zijn en het programma gaat automatisch voor jou op zoek naar geschikte radiostreams.

[download_file]

Legaal?
Met één druk op de knop kan je die vervolgens opnemen. Het kan wel enkele minuten duren alvorens Chilirec aan de opnames begint. Aangezien het om publieke webradio gaat, zijn zulke opnames geheel legaal, althans zolang je ze binnen de huiskamer houdt.

Om te vermijden dat de opnames al te snel je harde schijf vullen, kun je gelukkig wel een opslaglimiet instellen. Handig is ook dat Chilirec je een minimale bitrate voor de radiostreams vast laat leggen. En er blijken heus wel wat stations te zijn die op 192 Kbps of zelfs hogere bitratio’s uitzenden.

Reclame wegknippen
Vooral bij oudere pc’s of wanneer je tijdens de opnames zwaar wil surfen, kan het zinvol zijn het aantal simultaan op te nemen stations te beperken, bijvoorbeeld tot tien. Chilirec is overigens wel zo slim duplicaten tussen de opnames te vermijden.

Elke opgenomen song wordt in een afzonderlijk mp3-bestand opgenomen. Goed om te weten: de ingebouwde muziekspeler van Chilirec is behoorlijk basic, maar bevat alvast wel een functie om ongewenste geluidsfragmenten (dj’s of reclame) uit de opnames weg te knippen.

External links

Chilirec