Je hebt een hele reeks dvd-films verzameld en die dreigt stilaan onoverzichtelijk te worden. Het gebeurt bijvoorbeeld wel vaker dat je je niet meer herinnert aan wie je nu precies die ene kaskraker had uitgeleend. Aan MBase heb je een prima beheertool.

Het volstaat dat je (een deel van) de filmtitel invoert om MBase online naar allerlei metadata te laten speuren. In een oogwenk haalt die informatie op, zoals een uitgebreide beschrijving, de regisseur en acteurs (namen, foto’s, geboortedatum), het genre, de dvd-cover, enzovoort.

Alle gegevens worden overzichtelijk gepresenteerd en je kunt op verschillende onderdelen ook verder doorklikken. MBase haalt dan nog meer gedetailleerde informatie op of verwijst je naar de juiste pagina in de indrukwekkende IMDb-databank, of in Wikipedia.

[download_file]

Alle opgehaalde foto’s (zoals de cover of de foto’s van de acteurs) kun je met een muisklik ook in een apart jpeg-bestand opslaan.

Filters en grafieken
Dankzij ingebouwde filters is het mogelijk alleen die films op te vragen die aan specifieke criteria voldoen.

MBase bevat tevens een eenvoudige statistische functie, zodat je snel kunt opvragen welke acteurs, genres, landen of jaartallen zoal in je verzameling voorkomen. Deze gegevens kun je dan in de vorm van een taartdiagram of staafgrafiek laten uittekenen.

Videotheek
Handig is ook dat de filmgegevens zich naar uiteenlopende formaten laten exporteren, waaronder html, xml, csv en pdf.

Mbase bevat verder nog een overzichtelijke module voor loanmanagement. Je voert de namen van je vrienden in en met een muisklik geef je aan welke film(s) je aan wie hebt uitgeleend en voor hoelang. MBase vertelt je dan op elk moment wie welke film langer heeft geleend dan was afgesproken.

External links

QuadWare