De rekenmachine mag in Windows 7 dan wel een facelift én een boost hebben gekregen, SpeedCrunch bewijst dat het nog altijd sneller, flexibeler en handiger kan.

Handig is alvast dat je de ingevoerde rekenopdrachten en expressies samen met het resultaat in een venster-met-scrolbalk weergegeven krijgt. Je kunt ook een onbeperkt aantal eigen variabelen declareren, waarna je die ook bij andere berekeningen kunt inzetten.

De tool voorziet in automatische aanvulling. Tik je bijvoorbeeld de letter ‘s’ in, dan verschijnt een uitklapmenu met mogelijke variabelen of functies (zoals sinh, sec, sin, sum, sqrt, … ). De Nederlandse vertaling krijg je er netjes bovenop, genre ‘sqrt = vierkantswortel’. De tool ondersteunt circa 22 talen.

[download_file]

Dankzij syntax highlighting krijg je ook beter greep op complexe berekeningen en detecteer je ook sneller eventuele fouten. SpeedCrunch heeft bovendien een reeks handige sneltoetsen, bijvoorbeeld om een venstertje met mogelijke variabelen of functies op te roepen. En wanneer het op precisie aankomt: de berekeningen gebeuren met een nauwkeurigheid tot op 50 decimalen na de komma.

Voor wie deze getallenkraker graag in zijn broekzak stopt: op de site kun je voor een zipbestand terecht dat je alleen maar naar je USB-stick hoeft uit te pakken. Het programma werkt ook zonder installatie.

External links

SpeedCrunch