Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Rising PC Doctor mag dan een specifieke antivirusmodule ontberen, het programma meet zich dankzij een reeks tools toch de allure aan van een heuse beveiligingssuite.

Naar eigen zeggen weet het programma alvast meer dan één miljoen trojans te detecteren en te verwijderen. En je kunt ook naar typische spyware laten speuren.

Verder wijst Rising PC Doctor je nog op onveilige Windowsinstellingen en andere kwetsbaarheden, en probeert het programma die in de mate van het mogelijke zelf te verhelpen.

Onder de noemer Automatic Protection gaan nog diverse andere beveiligingstools schuil. Je kunt bijvoorbeeld je USB-stick laten ‘immuniseren’, zodat er op die manier geen malware je systeem weet binnen te dringen. Tevens biedt het programma een betere bescherming van Internet Explorer tegen allerlei exploits, zoals code-overflows.

Bestanden wissen
De rubriek Expert Tools bevat een module waarmee je zelfstartende processen, Windows-services en programma’s met een internetconnectie kunt beheren. Je vindt hier ook een fileshredder terug, waarmee je specifieke bestand(smapp)en onherroepelijk kunt laten overschrijven.

De ‘suite’ probeert je over te laten stappen naar een van de commerciële producten. Maar ook los daarvan kan het een nuttige aanvulling betekenen op je beveiligingsarsenaal.

Je kan deze pc-dokter downloaden op de site van Rising.

External links

Rising