Ervaren computergebruikers lopen wel vaker tegen de beperkingen van de Windows Verkenner aan. Master Commander blijkt duidelijk een stuk flexibeler.

Een belangrijk pluspunt is alvast het dubbele paneel waarin je naar verschillende schijflocaties kunt navigeren. Dat maakt operaties als kopiëren of verplaatsen een heel stuk makkelijker. Daarbij komt nog dat je verschillende tabs kunt aanmaken, zodat je nog meer mappen tegelijk geopend kunt houden.

[download_file]

De mapinhoud krijg je dan naar keuze te zien in lijstvorm of als een boomstructuur.

Versleutelen en vergelijken
Master Commander bevat verder nog een hele reeks handige extra’s. Je kunt bijvoorbeeld bestanden versleutelen met algoritmes als TripleDES en AES – en je kunt die uiteraard ook weer ontgrendelen. Bestanden opsplitsen in kleinere stukken en die naderhand weer laten samensmelten (Merge) hoort er eveneens bij, net als het vergelijken van twee bestanden, zowel binair als op tekstniveau.

Voor wie geregeld bestanden online zet, is de optie om CRC- en MD5-checksums te genereren erg handig.

Bestanden archiveren kan in diverse formaten, waaronder (g)zip, tar en tgz. Andere formaten zoals rar en 7zip worden weliswaar ondersteund, maar je moet dan wel de bijbehorende tool (WinRAR, 7-ZIP) geïnstalleerd hebben.

Mappen synchroniseren
Verder bevat Master Commander nog een uitgebreide module voor het in batch hernoemen van bestanden, een functie om gegevens onherroepelijk te verwijderen (Shred) en een optie om twee gegevensmappen netjes met elkaar te synchroniseren.

Kortom, heel wat zinvolle mogelijkheden bij elkaar dus. Alleen is het nog even wachten op een Nederlandstalige interface.

External links

Master Commander