Raak je uitgekeken op de standaardpictogrammen van Windows, en had je er graag enkele zelf ontworpen? Dan is IcoFx de uitgelezen tool.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Raak je uitgekeken op de standaardpictogrammen van Windows, en had je er graag enkele zelf ontworpen? Dan is IcoFx de uitgelezen tool.

Je hoeft niet van de grond af te beginnen. IcoFX geeft je bijvoorbeeld probleemloos de mogelijkheid om al bestaande pictogrammen te importeren of afbeeldingen te converteren, waarna je ze verder kunt bewerken. Het importeren, converteren of exporteren kan bovendien in batch gebeuren.

Tijdens de bewerking staan er meer dan veertig effecten tot je beschikking. Om er maar enkele te noemen: Reliëf, Vervagen, Verscherpen, Gloeien, Schudden en Slagschaduw. Ook vind je hier typische beeldbewerkingsfuncties zoals het aanpassen van helderheid, contrast, tint, verzadiging en de kleurbalans.

[download_file]

Eigenlijk heeft de interface veel weg van een klassieke beeldbewerker, inclusief een kleurenpalet, een gereedschapskist en een handig voorbeeldvenster dat je de tussentijdse resultaten meteen laat evalueren. Geanimeerde pictogrammen maken zit er jammer genoeg niet bij.

Misschien nog een kleine tip voor wie zijn USB-stick altijd en overal van hetzelfde pictogram in de Verkenner wil voorzien. Maak met IcoFX het gewenste pictogram, bewaar het ico-bestand in de rootmap van je USB-stick en maak hier met Kladblok het bestand autorun.inf, dat de volgende regels bevat:

[autorun]
ICON=<naam_van_ico-bestand>

External links

IcoFX