Wildbit Viewer dient zich in eerste instantie aan als een typisch programma voor het bekijken en (tot op zekere hoogte) beheren van foto’s. Zo kan je de plaatjes van labels voorzien en in batch hernoemen, onder meer op basis van metadata.

Al tijdens de installatie blijkt echter dat de tool eigenlijk een verzameling is van verschillende complementaire modules. Naast de viewer tref je bijvoorbeeld een Editor aan, waarmee je de foto’s op allerlei manieren kunt bewerken.

Verwacht hier niet de flexibiliteit of de kracht van een krachtpatser als Photoshop, maar de gereedschapskist mag er toch best wezen en voor snelle bijsturingen staat er een aantal automatische correctiefuncties klaar. Handig is ook dat de tool je de metadata van je foto’s te zien geeft, zowel EXIF, IPTC als XMP.

[download_file]

Diashows en geavanceerde zoekopties
Met de module Slide Show start je een wervelende diashow op, met vele tientallen overgangseffecten. Deze tool ondersteunt trouwens ook het gebruik van verschillende monitors, zodat je snel tussen twee beeldschermen kunt omschakelen.

Met het onderdeel Wildbit Search kun je snel de gewenste foto’s uit je collectie opsporen. Je kunt hierbij uit verschillende (gecombineerde) criteria kiezen, waaronder de bestandsnaam, datum, grootte, attributen en metadata.

Nu laten alle onderdelen zich wel vanuit het menu Tools in de Wildbit Viewer oproepen, maar het ontbreekt duidelijk aan een doordachte integratie. Het onderdeel Search, bijvoorbeeld, had perfect een mooi plaatsje binnen de Viewer kunnen vinden.

External links

WildBit Software