FotoMix is een tool die er speciaal op gericht is twee foto’s met elkaar te mixen, of om de achtergrond van de ene foto te vervangen door die van een andere.

Dat lukt je natuurlijk ook wel met een krachtige fotobewerkingstool als Photoshop (Elements), maar FotoMix is gratis en laat zich voor dit soort bewerkingen ook een stuk makkelijker bedienen.

[download_file]

Simpele beeldbewerking
De werking is namelijk erg eenvoudig: je haalt twee foto’s op die onder elkaar komen te liggen. Vervolgens overschilder je de voorgrondfoto op de plaatsen waar je de achtergrondfoto te zien wilt krijgen. Verwacht hier echter geen geavanceerde tools: veel meer dan de grootte van de gom en de kleur van de uitgegomde delen valt er niet in te stellen. Zodra je dan op de tab Composition drukt, krijg je het (tussentijdse) resultaat te zien.

Overigens biedt de tool nog wel meer functies aan. Zo kan je de transparantie van de voorgrondfoto stapsgewijs instellen (zodat de achtergrondfoto er gedeeltelijk doorschijnt) of is het mogelijk de randen rond een object te vervagen. Verder laten de foto’s zich ook herschalen, bijsnijden, vervormen, optimaliseren en van tekst en effecten voorzien. Het uiteindelijke resultaat sla je dan op als jpg-, png-, gif- of bmp-bestand.

Vervelend is wel dat je in een paneel aan de rechterzijde van het venster Google-advertenties te zien krijgt. Vind je dat echt storend, dan krijg je die weg door je firewall FotoMix de toegang tot het internet te ontzeggen.

External links

Digital Photo Software