Er bestaan flink wat lanceerplatformen (docks) van waaruit je vlug de gewenste applicaties kunt opstarten of mappen kunt openen. CircleDock is er ook zo een, maar de aanpak is op zijn zachtst gezegd wel opmerkelijk.

In tegenstelling tot de meeste andere tools (denk aan Mac-achtige oplossingen als Stardock ObjectDock of RocketDock) brengt CircleDock alle pictogrammen in een cirkelvorm samen. Of in een ellips, als je dat liever hebt.

Slepen naar het wiel
Enigszins onorthodox dus, maar in de praktijk handiger dan je wellicht vermoedt. Het toevoegen van pictogrammen en van je favoriete mappen gaat alvast moeiteloos: je hoeft ze maar van je bureaublad, uit het Windows-startmenu of uit de Verkenner naar het ‘wiel’ te verslepen.

[download_file]

Voeg je veel pictogrammen en mappen toe, dan dreigt het geheel wel wat onoverzichtelijk te worden. Gelukkig kun je via het instellingenmenu, dat overigens loom reageert, de gewenste ruimte tussen de pictogrammen instellen en ook bepalen na hoeveel pictogrammen CircleDock een nieuwe ring (‘baan’) moet starten.

Verder is het mogelijk submenu’s te maken, waarin je dan bij elkaar horende items opslaat.

Krakkemikkig Nederlands
Over het instellingenmenu gesproken: dat bevat verrassend veel opties, zodat je de cirkel werkelijk tot in de kleinste details kunt vormgeven.

Raak je ooit uitgekeken op de cirkel: op de website kan je alvast terecht voor dertig skins en aanverwante versierselen. Stoor je echter niet te veel aan het krakkemikkige Nederlands van de tool. Of houd het gewoon bij het Engels.

External links

Circle Dock