Waag je je wel eens aan een rondje videochatten, dan zul je vast veel plezier beleven aan ManyCam. Dit programma kan je videobeelden namelijk met allerlei gimmicks opsmukken.

ManyCam installeert als het ware een virtuele webcam die je eigen, al geïnstalleerde webcamera dupliceert, zodat andere toepassingen de videostroom kunnen benaderen – als je dat wilt, zelfs verschillende applicaties tegelijk.

Na installatie hoef je de gewenste toepassing (Windows Live Messenger bijvoorbeeld) maar af te stemmen op ManyCam Virtual Webcam. Je krijgt dan de normale beelden van je geïnstalleerde webcam te zien, in combinatie met de extra’s die je via ManyCam toevoegt. En daar zitten best wel geinige items tussen.

[download_file]

Dynamische achtergrond
Zo kun je je beelden verfraaien met een wapperende vlag, met een exotische en zelfs dynamische achtergrond, met leuke gezichtsattributen (die min of meer de bewegingen van je gezicht volgen zodat de bril op je neus blijft en de hoed op je hoofd), met allerlei visuele effecten of zelfs met een zelfgemaakte tekening (met gereedschap dat de tool zelf je aanreikt).

Op de site van ManyCam kun je trouwens nog meer attributen ophalen. Iets minder frivool misschien: je kunt ook de datum en de tijd op je videobeelden plakken, of een willekeurige tekst.

Er is echter nog meer mogelijk. Kies je op de tab Sources als bron bijvoorbeeld Still Images, dan wordt de geselecteerde foto getoond in plaats van je webcambeelden. Kies je Movies, dan laat ManyCam je zelfs toe een filmbestand te streamen. En voor wie het puur zakelijk wil: klik je op Desktop, dan krijgt je videopartner (een geselecteerd deel van) je bureaublad te zien.

Kortom, erg leuk speelgoed. Alleen jammer wel dat de tool tijdens de installatie ook andere onderdelen op je systeem wil zetten, waaronder de Ask-toolbar en Norton Security Scan. Vinkjes verwijderen en op Decline drukken, dus.

External links

Many Cam