Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Ik krijg via e-mail geregeld PowerPoint-presentaties doorgestuurd die ik niet kan openen. Er verschijnt dan een melding als “Kan c:user[…]App.DataLocalMicrosoftWindowsTemporary Internet FilesOLKA238[…] niet lezen. Het tekstconversieprogramma voor dit bestandstype is niet geïnstalleerd.” Ik werk met Office 2003, maar heb wel het compatibiliteitspakket voor Microsoft Office 2007 geïnstalleerd. Kunnen jullie mij hiervoor een oplossing aanbieden?
Armand Van de Velde

De kans is groot dat het wel lukt als je de bijlage eerst lokaal opslaat, en vervolgens vanuit de Verkenner op het pptx-bestand dubbelklikt – we gaan er althans van uit dat het om een pptx-bestand van PowerPoint 2007 gaat; desnoods probeer je het ook even door de extensie .ppt in .pptx te wijzigen, of omgekeerd.

Hoe dan ook, volgens een artikel uit de Microsoft KB (‘knowledge base’) kan je dit euvel normaal gezien oplossen door je Office-suite van enkele aanvullende updates te voorzien. Voor Office 2003 gaat het met name om de updates 923097, 923272, 923088, 923091 en 923094.

Via CONFIGURATIESCHERM, SOFTWARE kan je alvast nagaan welke updates je eventueel nog niet hebt geïnstalleerd – zorg er wel voor dat je bovenaan een vinkje hebt geplaatst bij UPDATES WEERGEVEN.

Om deze updates alsnog te installeren, surf je naar http://support.microsoft.com/kb/updatenummer (waarbij je updatenummer telkens door een van de bovenvermelde nummers vervangt). Hier tref je dan de nodige uitleg aan, evenals een link naar de update.

Ten behoeve van andere lezers geven we nog graag mee dat het vermelde compatibiliteitspakket ervoor zorgt dat je ook documenten, opgemaakt in het Office 2007-formaat, kan openen in oudere Office-versies – je vindt het via http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=941b3470-3ae9-4aee-8f43-c6bb74cd1466.