Wie met zijn laptop geregeld tussen verschillende netwerken pendelt, moet elke keer weer behoorlijk wat aanpassingen maken. Free IP Switcher maakt het je voortaan een stuk makkelijker.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Wie met zijn laptop geregeld pendelt tussen zijn thuisnetwerkje en het netwerk op kantoor, weet het vast wel. Het is vaak een heel gerotzooi om je computer steeds weer opnieuw te configureren, zodat alles netjes in de pas loopt met dat andere netwerk.

Free IP Switcher maakt het je voortaan een stuk makkelijker. Je slaat op elke locatie (thuis, werk, …) nog eenmaal alle gewenste netwerkinstellingen in een bepaalde ‘set’ op (netwerkadapter, IP-adres, subnetmasker, gateway, DNS, proxy, standaardprinter, computer- en werkgroepnaam).

[download_file]

De volgende keer hoef je de beoogde set alleen nog maar te selecteren. Met de knop Activate worden de bijhorende aanpassingen dan automatisch doorgevoerd.

Free IP Switcher heeft standaard vijf sets, maar desnoods voeg je er zelf nog een paar aan toe. Voldoende dus voor de ijverigste pendelaars.

Het programma werkt jammer genoeg alleen met Windows XP, 2000 en 2003. Volgens de makers is het nog even wachten op een Vista/7-versie.

External links

Eusing