Op een lcd-scherm zitten wel eens dode of geblokkeerde pixels. Met Undeadpixel kun je die opsporen, en in sommige gevallen zelfs repareren.

Dode pixels zijn vlekjes (pixels) op een lcd-scherm die niet meer van kleur veranderen, en dat kan storend zijn. Ze zijn niet altijd makkelijk om te zien, maar Undeadpixel kan je scherm met één specifieke kleur vullen, zodat zo’n dwarsligger meteen opvalt.

Bovendien doet deze tool een poging om het mankement te repareren. Het geeft geen garantie op succes, maar het kan zeker geen kwaad om je kans te wagen.

[download_file]

Undeadpixel zal proberen om de gekleurde pixel ‘wakker te schudden’ door snel na elkaar je scherm te vullen met een aantal kleuren, en dat een tijdje te blijven herhalen. De maker van deze tool raadt aan om het programma een aantal uur te laten draaien als je je kans op succes wilt verhogen. Wij raden alvast aan om dan iets anders te gaan doen en niet naar je scherm te blijven staren.

Versie 2.2 van Undeadpixel pakt een aantal bugs uit vorige releases aan, is op het Microsoft .NET Framework 2 gezet en werkt nu ook netjes samen met Vista en Windows 7.

External links

UDPixel