In tegenstelling tot onze servers (de woorden verblindend, fonkelend en krachtig schieten ons spontaan te binnen) loopt het online team ten huize Clickx rond met gigantische wallen onder de ogen. Te weinig slaap, te veel koffie en net die ene captagon te veel – doseren is niet hun ding.

Yep, it’s that time of year: de Site van het Jaar-verkiezing. Alles is hier in gereedheid voor dit jaarlijks stukje internetfolklore: we staan hier – zenuwachtig, alsof het de eerste keer is – klaar om komende woensdag (12 november), 0u00 de Site van het Jaar 2008 in gang te schieten.
 

Voor wie de 210 sites/blogs (verdeeld over 21 categorieën) wil doornemen: die vind je woensdag op www.sitevanhetjaar.be. We posten die lijst ook extra hier. In de categorieën zijn een paar wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Zo is er dit jaar geen ‘beste nieuwe blog’ – niemand kan het niveau van de 10 van vorig jaar evenaren (Sloddervossen, Imke, Vuur, …) – maar hebben de stadsblogs wel een aparte categorie gekregen. Radio en televisie zitten niet meer bij elkaar en hebben elk een aparte categorie, en een andere nieuwigheid is ‘Nieuws & duiding’. Minor tweaks, zoals dat dan heet.

Net zoals vorig jaar (en het jaar daarvoor, en het jaar dáárvoor, en …) is Google de te kloppen uitdager. In het algemeen klassement toont Google zich al jaren incontournable: ze wonnen 5x op een rij de hoofdtitel (zie ook onze post van vorig jaar).

We’ll keep you posted. Wie met een dringende vraag rondloopt, één adres: info@sitevanhetjaar.be