En in deel 2 stellen we jullie de overige 5 vakjuryleden voor:

  • Michel van der Ven
  • Peter Van Camp
  • Yves Ferket
  • Cédric De Bleye
  • Veerle Pieters

 

Michel van der Ven begon zijn carrière in de multimediajournalistiek in 1990 als freelancer voor Amiga Magazine. Vijf jaar later nam hij het hoofdredacteurschap van dat tijdschrift op zich en stond hij bij dezelfde uitgeverij mee aan de wieg van MacFan. Na deze Nederlandse avonturen verkaste hij (terug) naar België, waar De Persgroep net het multimediablad Netwerk was gestart. Michel zou uiteindelijk tien jaar bij dat magazine blijven, waarvan de laatste zeven jaar als hoofdredacteur. Tegenwoordig runt hij het jonge bedrijf WrITe about Now, dat multimediabijdragen levert aan klanten als De Tijd, P-magazine en verschillende computertijdschriften.

Peter Van Camp studeerde multimedia aan Sint-Lucas Gent. Als webdesigner bij Emakina bouwde hij mee aan het design van zowel nationale als internationale klanten zoals D’Ieteren, Coca-Cola en Electrabel. In 200 belandde Peter in een team gemotiveerde webprogrammeurs van Hogeschool West-Vlaanderen. Het ijzer voor Devine – Digital Design and Media werd hier gesmeed. Peter is coördinator van dit gloednieuwe opleidingstraject, dat creatieve professionals op de markt zal brengen die denken, werken en leven binnen de wereld van online media.

Yves Ferket begon zijn internetloopbaan als webdesigner bij im@gic in 1997. Rond de eeuwwisseling richtte hij mee Edge.be op. De lokroep van contentsites deed hem verhuizen naar Planet Internet. Aanvankelijk als Project manager, daarna als hoofd van de Design Studio en als Portal manager. Nadat Planet Internet Scarlet werd, zette hij de stap naar Telenet als E-care consultant. In 2003 zag zijn linkdump blog ferket.com/NodesktopHero.be het daglicht. Na Telenet werd hij internethuurling voor "de boekskes" (Flair, Libelle, Humo, Story en Goedele) bij Sanoma Magazines en werkte hij mee aan een redesign van De Standaard Online. Op dit moment werkt hij voor o.a. Insites en sQills. Zijn manische passie voor Webdesign, Usability en Webanalytics zijn eigenlijk maar een excuus om zijn andere passies te financieren: golfsurfen & snowboarden.

Cédric De Bleye startte zijn loopbaan in 1995 als jonge ondernemer met de opstart van één van de eerste internetreclameregie’s ten tijde van de hoogdagen van webportal advalvas.be. Kort nadien volgde de lancering van BEWEB, die vandaag nog steeds als marktleider wordt bestempeld in de commercialisatie van display advertising produkten op de Belgische advertentiemarkt. Hij stond tevens mee aan de wieg van het IAB (Internet Advertising Bureau) en leidt ondertussen een team van 26 medewerkers. Als gepassioneerd internetgebruiker, zowel professioneel als privé, houdt hij dagelijks een vinger aan de pols van wat er leeft in het internetwereldje.

Veerle Pieters is een grafisch/webdesigner afkomstig uit Deinze. Samen met Geert Leyseele runt ze haar eigen bedrijfje Duoh! n.v. Sinds 2003 heeft Veerle een blog die zich focust op het promoten van webstandaarden en grafisch ontwerp.