Wie in de buurt van de Clickx-redactie woont of werkt, heeft daarstraks ongetwijfeld een witte rookpluim zien opstijgen uit onze gebouwen. En zoals iedereen weet kan dat maar één ding betekenen: dat er iets grondig foutgelopen is in ons testlab.

*stilte*

Hmmm, laat me dat even herfraseren: zoals iedereen weet, kan dat maar twéé dingen betekenen. Het zou namelijk ook kunnen dat we klaar zijn met de lijsten voor Site van het Jaar 2007.

En dat is het! Het redactieconclaaf is afgelopen en in elk van de 22 categorieën hebben we 10 sites genomineerd. Habemus sites! Vanaf volgende week dinsdag (13 november) kan iedereen onze lijsten bewonderen en stemmen op de beste sites.

 

"Dinsdag pas? Maar als de sites nu al bekend zijn, waarom kunnen jullie ze nu dan al niet openbaren? Op deze blog bijvoorbeeld?" Wel, om de heel eenvoudige reden dat alle geselecteerde webmasters de komende dagen nog kunnen beslissen om niet deel te nemen aan onze wedstrijd. Vorig jaar bleek namelijk dat niet iedereen even blij is met zo’n nominatie, en van zodra de verkiezing loopt, willen we de lijsten niet meer wijzigen.

De Lucky 220 hebben vandaag dan ook een mailtje gekregen met alle details over het verdere verloop van de verkiezing. Stop al maar met om de twee seconden op die Verzenden/ontvangen-knop in Outlook te rammen. Als je nu nog niets gekregen hebt, wordt de kans wel heel klein dat er nog een mailtje van ons komt – tip: check ook je spammap.

Eigenlijk zijn wij Clickx’ers behoorlijk grote smeerlapkes: elk jaar maken we met deze verkiezing meer mensen ongelukkig dan gelukkig, we jagen telkens busladingen mensen tegen ons in het harnas, maar tóch organiseren we ze elk jaar opnieuw.

Met plezier zelfs! Want traditiegetrouw maken we van alle sites die het niet gehaald hebben een printje, waar we vervolgens een vreugdevuur mee stoken. En als het vuur goed op gang is, ontsteken we in hoongelach en beginnen we aan onze satanische overwinningsdans: Clickx vs. de internetgemeenschap 1-0.

Om maar te zeggen dat het niet persoonlijk is als je er niet bij bent. Er zijn maar tien plaatsjes beschikbaar per categorie, en in veel gevallen zijn die héél snel gevuld. Een uitstekende uitslag in de ranking van vorig jaar is ook geen garantie op een nominatie dit jaar, helaas pindakaas.

Wij proberen elk jaar een evenwichtige lijst te maken. Alvast onze oprechte excuses als we tijdens dat proces je gevoelens gekwetst hebben.

Maar goed, nog een paar dagen wachten tot de definitieve lijsten online staan, en dan kan het flamen beginnen. Want waar rook is, is vuur.