Mijn mp3's zijn onderverdeeld in verschillende mappen, die ik in detailweergave wil zien. Kan ik dat automatisch instellen?

De mp3’tjes op mijn XP-computer staan onderverdeeld in verschillende mappen (op jaartal, genre en artiest). Als ik die mappen pakweg in detailweergave wil zien, met onder andere de kolommen Artiest en Titel van Album, en bijvoorbeeld gesorteerd op Artiest, dan moet ik dat voor elke submap afzonderlijk instellen. Een erg tijdrovende klus dus. Bestaat er geen betere oplossing?
Ingrid Deyaerts

In Windows Verkenner is het inderdaad een heel gedoe om dat voor elkaar te krijgen. Gelukkig is er het gratis tooltje Folder ViewMaster III. Dit VBS-script kan je met een dubbelklik opstarten nadat je het zip-bestand hebt uitgepakt. We gidsen je in een notendop door de ietwat speciale procedure.

Meteen na het opstarten druk je tweemaal op JA (lees wel altijd grondig de bijhorende uitleg). Zorg dat je geen enkel Verkenner-venster geopend hebt en druk nogmaals op JA.

Op de vraag of je alle opgeslagen mapweergaven wil wissen, mag je JA antwoorden, maar als je bij heel wat mappen zelf al een verschillende weergave hebt voorzien, verkies je wellicht NEE.

Op de vraag of je bij elke submap (van de map die je straks zal kiezen) wil kunnen bevestigen of de weergave mag worden aangepast, antwoord je best NEE. Er verschijnt nu een venstertje waarin je naar de bewuste hoofdmap kan bladeren (bijvoorbeeld de map Mijn muziek).

Dubbelklik hierop, zodat de Verkenner deze map opent. Tegelijk verschijnt er een waarschuwing van Folder ViewMaster III: druk op de toetscombinatie ALT+TAB tot je bij het zonet geopende venster belandt (sluit noch het Verkenner-venster noch het venstertje van Folder ViewMaster III af).

Stel de hoofdmap in de Verkenner in naar wens, via het menu BEELD en het menu-item DETAILS KIEZEN. Via het menu-item PICTOGRAMMEN SCHIKKEN OP stel je de gewenste volgorde van de mapinhoud in.

Ben je hiermee klaar, druk dan weer op ALT+TAB, tot je bij het venstertje van Folder ViewMaster III belandt. Druk hier op OK en wacht op de vraag WOULD YOU LIKE TO DO ANOTHER FOLDER?.

Was dat de enige hoofdmap, dan kan je afsluiten met NEE en OK. Je muziekmappen zouden nu allemaal de door jou gewenste weergave moeten hebben.

External links

Folder ViewMaster III