Ik heb een Yahoo!-account en de e-mails en contactpersonen beheer ik online. Dat zou ik echter liever doen in mijn Outlook – met behoud van mijn Yahoo! e-mailadres. Hoe krijg ik die gegevens daar?
Marc Van Kerkhoven

Beschik je over een Yahoo! Mail Plus account, dan krijg je er onder meer ‘offline access with POP’ bovenop: dat houdt in dat je je berichten in een e-mailprogramma als Outlook kan downloaden en die dus ook offline kan benaderen.

Zo’n Plus-account kost je echter wel circa € 15 per jaar. Met een gratis Yahoo-account wordt het iets lastiger, maar YPOPs! steekt gelukkig wel een handje toe. Na de installatie verschijnt het tooltje als een extra icoontje in je Windows-taakbalk, van waaruit je het verder kan configureren.

Uiteraard heb je ook nog wat extra configuratiewerk aan je Outlook (2007) – overigens kan YPOPs! nog met andere e-mailclients overweg. Wat je precies te doen staat, wordt stap voor stap toegelicht op http://email.about.com/od/outlooktips/ss/wt_freeyahoo_ol.htm.

Wij deden de test en ondervonden jammer genoeg dat de service en/of de verbinding lang niet altijd betrouwbaar bleek. Hopelijk heb jij meer geluk…

Nog een kleine tip: als je op het tabblad GEAVANCEERD een vinkje plaatst bij EEN KOPIE VAN BERICHTEN OP DE SERVER ACHTERLATEN, dan blijft de binnenkomende mail ook in Yahoo zichtbaar.

Je kan dan meteen ook de optie VAN SERVER VERWIJDEREN NA VERWIJDEREN UIT VERWIJDERDE ITEMS aanstippen: mails je die in Outlook weghaalt, zijn dan ook niet langer in Yahoo te zien, althans wanneer je alles goed aan de praat krijgt.

Je adresboek vanuit Yahoo naar Outlook exporteren is eveneens mogelijk. Meld je aan met je Yahoo-id en klik achtereenvolgens op OPTIONS, MAIL OPTIONS en CONTACTS aan.

Vervolgens kies je IMPORT AND EXPORT en druk je op de knop EXPORT NOW naast Microsoft Outlook. Dat resulteert in een csv-bestand dat je in Outlook kan importeren: open hiervoor het menu BESTAND en kies IMPORTEREN EN EXPORTEREN.

Selecteer GEGEVENS UIT EEN ANDER PROGRAMMA OF BESTAND IMPORTEREN, DOOR LIJSTSCHEIDINGSTEKENS GESCHEIDEN WAARDEN (WINDOWS) en verwijs naar het csv-bestand. Selecteer CONTACTPERSONEN als doelmap.

External links

YPOPs!

External links

Stappenplan YPOPs!