Met Photofilmstrip tover je je foto’s in geen tijd om tot een elegante slideshow die je kan exporteren als videobestand.

Dit programma blinkt uit door zijn eenvoud. Je selecteert een aantal foto’s, verandert desgewenst de volgorde, voegt er effecten aan toe, zet er een soundtrack onder, en je bent klaar om er een video van te maken. En het mooie is dat je dit alles kan klaarspelen in minder dan tien minuten.

Photofilmstrip beroept zich vooral op het zogeheten Ken Burns-effect (traag in- of uitzoomen op een afbeelding) en geeft je ook de mogelijkheid om je foto’s om te zetten naar zwart-wit of sepia. Voor elke afbeelding kan je afzonderlijk aangeven hoe de zoombeweging moet gebeuren, en hoe lang ze moet duren.

[download_file]

Een fotoslideshow zegt weinig zonder een streepje leuke muziek, en ook dat kan je makkelijk toevoegen.

Als je klaar bent, zijn er verschillende pregedefinieerde uitvoerprofielen waarin je je video kan bewaren, waaronder dvd en zelfs een full HD-resolutie van 1920 x 1080. Photofilmstrip heeft bovendien een ingebouwde Xvid-encoder, en je moet als gebruiker dus geen aparte codecs downloaden en installeren.

Hieronder vind je alvast een voorbeeld van hoe zo’n Photofilmstrip-video eruitziet.

External links

Photofilmstrip