Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Ik kreeg een mail waarin stond dat Bill Gates geld uitdeelde. Die mail wilde ik versturen naar alle contacten uit mijn adresboek, maar het probleem is dat dit bericht maar niet wil ‘vertrekken’: ik ben al twee weken vergeefse pogingen aan het doen. Is dat omdat er te veel contacten ineens zijn opgenomen? Hoe kan ik dit bericht alsnog uit mijn Postvak uit verwijderen?
Julien Blocken

Eigenlijk is het goed dat dit bericht niet uit je Postvak is vertrokken. Geloof ons: Bill Gates deelt géén geld uit! Dit bericht is een typische hoax. Zoek op www.virusalert.nl/?show=hoaxes maar eens naar Gates.

Nu kan een bericht geblokkeerd worden als het groter is dan is toegelaten door je provider, maar het is evenmin uitgesloten dat zo’n mail geblokkeerd geraakt wanneer je die naar te veel personen tegelijk probeert te versturen.

De meeste providers zetten hier namelijk een rem op om te voorkomen dat klanten gaan spammen. Wil je toch berichten naar een grotere groep ontvangers tegelijk versturen, dan kan je eventueel (de gratis versie van) GroupMail www.group-mail.com inzetten.

Hoe krijg je nu een geblokkeerd bericht uit je Postvak UIT? Probeer in eerste instantie in het menu BESTAND de optie OFFLINE WERKEN te activeren. Vervolgens open je het Postvak UIT, selecteer je het onwillige bericht en druk je op de DELETE-toets.

Lukt het niet? Dan maar de grotere middelen. In Outlook Express open je het menu EXTRA, kies je OPTIES en open je het tabblad ONDERHOUD. Druk op de knop ARCHIEFMAP en noteer het pad naar je berichtenmap.

Sluit Outlook Express af en navigeer met je Verkenner naar die map. Hernoem het bestand Postvak UIT.dbx in (bijvoorbeeld) Postvak UIT.!bx. Start Outlook Express op: de map wordt nu opnieuw gecreëerd en is dit keer weer maagdelijk blank.

Over naar Outlook 2007: ga naar het menu EXTRA en kies OPTIES. Open het tabblad E-MAILINSTELLINGEN en druk op de knop E-MAILACCOUNTS. Noteer het pad en de bestandsnaam dat je onderaan afleest en druk daarna op de knop MAP WIJZIGEN.

Druk op NIEUW OUTLOOK-GEGEVENSBESTAND, bevestig met OK, kies een geschikte naam voor je (tijdelijke) pst-bestand (bijvoorbeeld: test.pst), bevestig met OK, geef een naam aan je persoonlijke map (bijvoorbeeld: testmap) en bevestig met OK.

Selecteer nu het Postvak IN dat bij je nieuwe map hoort. Bevestig met OK, SLUITEN en nogmaals met OK. Herstart Outlook. Zorg dat je links je mappenlijst te zien krijgt, spoor je oude Postvak UIT op en verwijder het koppige bericht. Herhaal een deel van de vorige stappen om vervolgens je oude pst-bestand als standaard bezorgingslocatie in te stellen.