Google Docs pakt uit met enkele nieuwe functies die de online kantoorsuite aantrekkelijker zouden moeten maken voor studenten. Zo kan je voortaan aan de slag met wiskundige vergelijkingen, sub- en superscript en een instant vertaalfunctie.

De opvallendste nieuwigheid is de vergelijkingseditor. Hiermee kan je zowat elke ingewikkelde wiskundige vergelijking de baas.

Chemiestudenten slaken een zucht van verlichting omdat ze nu ook eindelijk een sub- en superscriptfunctie in Google Docs hebben waarmee ze formules kunnen tikken zoals het hoort.

Google heeft ook zijn vertaaldiensten geïntegreerd in zijn tekstverwerker, zodat je volledige documenten met één klik kan omzetten naar de taal die je wil – al willen we studenten meteen ook afraden om werkstukken voor de Franse les op deze manier te vertalen en in te leveren.

De meeste functies die aan de online kantoorsuite werden toegevoegd, zijn niet bepaald vernieuwend of wereldschokkend te noemen. Maar Google zet hiermee toch weer een stapje in de richting van marktleider Microsoft Office.

External links

Google Docs