Vind je de serienummers en registratiecodes van de software die op je machine draait niet meer terug? LicenseCrawler haalt ze uit het Windows-register.

Stel: je wil je computer formatteren en alle software opnieuw installeren. Dan zorg je er best voor dat je alle registratiesleutels en serienummers bij de hand hebt. Vind je die mails en papiertjes waar die codes opstaan niet meer terug? Geen nood: LicenseCrawler kan ze in geen tijd uit je register halen.

Elk stuk software dat je op je computer installeert, schrijft een aantal cruciale gegevens (zoals bijvoorbeeld het serienummer) weg in het register. Vaak zitten die sleutels op heel specifieke plaatsen, waardoor het onbegonnen werk is om er zelf naar op zoek te gaan.

[download_file]

Deze kleine applicatie weet waar er gezocht moet worden in dat Windows-register, en diept de juiste serienummers binnen de kortste keren op.Die moet je dan wel nog zelf even selecteren, kopiëren, en in een Word-document plakken en afdrukken – een Print-knopje in LicenseCrawler zelf zou handiger geweest zijn.