Met het gratis Converber kan je letterlijk honderden meeteenheden omzetten. Dus niet enkel de typische ‘hoeveel pond in een kilogram’-conversies, maar bijvoorbeeld ook hoeveel kilopascal 1 atmosfeer is.

Hoeveel pond is 15 kilogram? Na hoeveel meter heb ik een mijl afgelegd? Het zijn vragen die haast te min zijn voor een krachtige converteertool als Converber. Deze applicatie kan overweg met meer dan duizend verschillende meeteenheden, die netjes onderverdeeld zijn in 33 categorieën.

Voor een doorsnee gebruiker zijn de 1.277 eenheden misschien wat overrompelend. Het is goed om te weten dat ze er zijn, maar je kan het aantal terugbrengen en de lijst wat inkorten door Toon gangbare eenheden aan te vinken in het menu Bekijk. Converber spreekt ook Nederlands – dat moet je bij een eerste opstart even aanpassen bij Tools, Options.

[download_file]

In het menu Categorie kan je vervolgens kiezen welk soort omzetting je wil doen. Zo kan je cijfers weergeven in het Romeinse equivalent of berekenen hoeveel meter per seconde 1 Mach is (331,55). Kilonewton, bar, elektronvolt, gram per kubieke meter, … Geen meeteenheid is te moeilijk voor Converber.

Converber is een zogenaamde portable application, wat wil zeggen dat er geen installatie nodig is en je de inhoud van het zip-bestand gewoon ergens kan uitpakken en de tool kan opstarten.

Dit is geen tool die je dagelijks zal gebruiken, maar handig is om in de buurt te hebben bij bepaalde gelegenheden – bijvoorbeeld bij het opstellen van quizvragen.