Met Image Thumbnailer and Converter kan je heel eenvoudig kleine veranderingen aan beeldbestanden aanbrengen. Zoals aanpassing van naam, bestandstype en grootte.

Het werkvenster, waarvan je de omvang niet kan wijzigen, wint bepaald geen schoonheidsprijs. Wel is de interface heel eenvoudig te bedienen. Je kiest of je met losse bestanden wil werken of met hele mappen tegelijk los wil gaan (bij de demo kan je maximaal vijf afbeeldingen in één keer aan).

Opties
Als je keuze is gemaakt, geef je middels vinkjes in een paar vakjes aan wat er allemaal moet gebeuren.

Hoewel je aparte opties ziet voor het veranderen van de afmetingen van beelden en het genereren van miniatuurweergaven, kom je met beide opties in hetzelfde scherm terecht. Daar kies je de omvang van het te exporteren bestand middels een schuifregelaar of door getallen te typen.

Bestandsformaat
Je kan bestanden ook uitvoeren naar een ander formaat. De software kan onder meer exporteren naar tiff, bmp en jpeg. Als je voor jpeg kiest, dan kan je daarna ook nog de compressie aangeven.

Eveneens praktisch is de mogelijkheid om bestanden in batch van naam te veranderen. Zo kan je met een paar eenvoudige handelingen alle foto’s in een reeks van gelijke namen voorzien.

[download_file]

Met Image Thumbnailer en Converter kan je tevens eenvoudige galerijen met miniatuurweergaven genereren, die je direct naar een webpagina kan publiceren. Hoewel je weinig te zeggen hebt over het uiterlijk van de gegenereerde pagina.

Windows 7, Vista, XP, 2000, 9x

External links

SoftDD Software