Met twee interne en twee externe schijven en nog enkele usb-sticks weet een mens niet meer wat hij allemaal heeft gekopieerd. Ik zou graag dubbele bestanden opsporen. Kennen jullie een goed programma?
Hugo De Belder

Een goed en gratis programma dat trefzeker dubbele bestanden weet op te sporen, is Duplicate File Finder (www.brooksyounce.com, daar klik je op Software en scroll je omlaag naar Desktop Tools).

De werking is eenvoudig: eerst voeg je via de knop ADD PATH de gewenste mappen of schijven toe waarbinnen de tool moet speuren – eventueel beperk je de zoektocht hier tot welbepaalde extensies – en met de knop START SEARCH zet je de zoektocht op gang.

De tool werkt behoorlijk snel, maar het kan nog vlugger als je eerst een vinkje plaatst bij FAST SEARCH. Deze optie maakt de zoektocht wel iets minder nauwkeurig: alleen de eerste en laatste 10 MB van grote bestanden worden dan vergeleken in plaats van (standaard) alle bytes te checken.

Na afloop presenteert het programma alle eventuele dubbels in een lijstje. Met de knop DELETE ALL DUPLICATES kieper je dan in één beweging alle duplicaten overboord.

Je kan in deze duplicatenlijst echter ook zelf de overtollige bestanden aanduiden, wat je dan bevestigt met DELETE ALL SELECTED FILES. Handig detail: in de statusbalk lees je ook af hoeveel schijfruimte de gevonden duplicaten opslokken.

External links

Duplicate File Finder