De nieuwste versie van de Noorse browser Opera is uit. Opera 10.0 valt vooral op door de snelheid waarmee je kan surfen en zijn strakke design.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Na twee maanden in bèta is de officiële versie van Opera 10.00 eindelijk uit. De Noorse browser mag dan wel in de schaduw staan van Internet Explorer en Firefox, qua functionaliteit hoeft hij niet onder te doen.

Sneller surfen
Deze nieuwste versie heeft als grootste verbetering de Turbo-knop. Die maakt het mogelijk dat je zelfs met een trage internetverbinding snel genoeg kan surfen. Daarvoor comprimeert de browser de bandbreedte. Maar ook de nieuwe Presto 2.2-engine zorgt ervoor dat je je met Opera net iets sneller op het internet begeeft dan voordien.

Nieuw design
In vergelijking met Opera 9.6 heeft de interface ook een grondige update gekregen. Alles ziet er net iets strakker uit. Andere verbeteringen zijn de uitgebreide ‘Speed Dial’, waar je nu tot 25 favoriete sites kwijt kan, en de visuele tabs bovenaan. Die tonen miniatuurweergaves van alle geopende sites, zodat je gemakkelijk de juiste site terugvindt.

Opera Unite
Intussen heeft de Noorse producent ook de Alpha-versie van Opera Unite uitgebracht, een innovatieve manier om je browser voor allerlei toepassingen te gebruiken. Aan de hand van kleine webservices gebruik je je browser om bestanden en foto’s te delen, muziek te streamen, enzovoort. Ontwikkelaars kunnen in de toekomst zelf diensten toevoegen. Deze uitbreiding staat nog wel niet op punt en werd dan ook niet opgenomen in de nieuwste Opera 10. Bij een volgende upgrade naar Opera 10.10 zou die mogelijkheid er wel moeten zijn.

Je kan de nieuwste browser downloaden op www.opera.com/browser. Wie al eens wil proeven van Opera Unite kan altijd de bètaversie van Opera 10.10 proberen op http://unite.opera.com.

 

External links

Opera