Binnenkort komt Microsoft op de proppen met Windows 7. Is jouw pc goed genoeg voor dit nieuwe besturingssysteem? Met de Windows 7 Upgrade Advisor kom je het snel te weten.

En dat mag je gerust letterlijk nemen. Veel opties heeft deze Upgrade Advisor namelijk niet. Na de installatie start je de controle op, en dan is het een kwestie van wat geduld aan de dag te leggen.

Enkele minuten later kom je te weten hoe compatibel je huidige machine is met Microsofts nieuwste. Hoe meer apparaten je aan je computer hebt aangesloten voor het scannen, hoe uitgebreider deze testresultaten zullen zijn.

Je krijgt informatie voorgeschoteld over RAM-geheugen, CPU-snelheid, grootte van je harde schijf, grafische kaart, enzovoort. Een groen vinkje betekent dat alles oké is, een rood dat je systeem tekortschiet, en het uitroeptekentje duidt aan dat er een bepaalde feature even onder de aandacht moet gebracht worden – zo heeft onze machine voldoende RAM-geheugen voor een 32-bit Windows 7, maar niet genoeg voor 64-bitsvariant.

Enkele aandachtspuntjes niet te na gesproken, is onze computer er alvast klaar voor. En die van jullie?

De Windows 7 Upgrade Advisor laat zich gratis downloaden op de site van Microsoft.

External links

Windows 7 Upgrade Advisor Beta