Vind je het ook zo moeilijk om je voorraadkast in de gaten te houden en te onthouden wat je moet kopen in de winkel? Met Pantry is dat probleem voorgoed voorbij.

Pantry is een virtuele voorraadkast waar je alle producten die je hebt kan oplijsten. Je moet jezelf wel de gewoonte aanleren om je voorraad systematisch te updaten, en dan zal je snel merken dat Pantry een uitstekende winkelhulp kan zijn.

Bij de eerste opstart wordt je gevraagd om een gratis account aan te maken. Je wordt dan even naar de website teruggestuurd, waar je links bovenaan op Setup Free Pantrylist.net Account moet klikken en je gegevens moet invullen.Hiermee kan je de gegevens van je voorraadkast online bewaren, bijvoorbeeld om ze met meerdere mensen te kunnen bewerken, of om ze te synchroniseren met de Pantry-applicatie voor je iPhone.

[download_file]

Producten in categorieën
Vervolgens kan je alle items die je hebt, beginnen toevoegen aan Pantry, en ze netjes onderverdelen in verschillende categorieën (Canned Food, Meat, Dairy, …). Je kan de producten kiezen uit een grote uitklaplijst met suggesties, maar die zijn in het Engels en blijven behoorlijk generiek. Je kan beter zelf product(nam)en ingeven in het Nederlands, als je wil vermijden dat diegene die gaat winkelen de verkeerde spaghettisaus meebrengt.

Nadat je een product hebt ingegeven, kan je aanduiden hoeveel exemplaren je nog in huis hebt, en hoeveel je er eigenlijk van wil hebben. Van zodra het ene aantal lager is dan het andere, wordt het item automatisch toegevoegd aan je boodschappenlijstje. Je kan ook de optie ‘running low’ aanvinken om automatisch artikels toe te voegen die bijna op zijn.

Winkels toevoegen
Je kan zelf winkels aan het programma toevoegen. Wie bijvoorbeeld zijn melk bij Aldi haalt en zijn chips bij Colruyt koopt, kan dat dan in de productdetails aanvinken. En als je dat consequent doet, kan je voor elke winkel een apart boodschappenlijstje afdrukken.

Op de site Pantrylist.net kan je met je accountgegevens inloggen om je virtuele voorraadkast online te bekijken. Handig als je op weg van het werk nog snel even boodschappen wil doen, maar de software niet op je werk-pc geïnstalleerd hebt. Deze functie is evenwel nog niet actief, maar zou binnenkort uitgerold worden – Pantry verkeert op dit moment nog in een bètastadium.

Pantry op de iPhone
iPhone-gebruikers hebben een extra voordeel, omdat zij niets hoeven af te drukken en altijd de meest recente Pantrylist bij de hand hebben. Als ze de Pantry-applicatie geïnstalleerd hebben, kunnen ze in het grootwarenhuis heel eenvoudig de lijst opvragen en de producten in hun winkelkarretje afvinken.

Pantry for Windows is gratis. Voor de iPhone-app betaal je 2,99 dollar.
 

External links

Think Fresher