Als je met een laptop op batterij werkt, merk je vaak pas te laat dat die batterij leeg is. Met BattCursor hou je in de gaten hoe lang je nog te gaan hebt, en brengt je daarvan op verschillende manieren op de hoogte.

Na de installatie wordt je meteen gevraagd om de instellingen van BattCursor op je persoonlijke smaak af te stemmen. BattCursor is oorspronkelijk begonnen als een tooltje dat het batterijniveau aangeeft onder je cursor (zoals de naam doet vermoeden), maar heeft opvallend veel extra opties voor een schijnbaar eenvoudige applicatie.

Zo kan je aangeven vanaf welk batterijniveau je een waarschuwing wil, en vanaf wanneer het volgens jou kritiek wordt (standaard is dit 15 en 30%). BattCursor past dan de kleur van je cursor en van je menubalken aan naarmate je batterij bijna of quasi volledig plat is.

[download_file]

Opties automatisch uitschakelen
Maar je kan ook bepaalde energieslurpende Vista-opties automatisch laten uitschakelen wanneer je batterijniveau onder een bepaald peil zakt, zoals bijvoorbeeld Aero Glass en de Windows Sidebar.

Je notebook is waarschijnlijk standaard uitgerust met een aantal batterijprofielen, en als je van netstroom naar batterij overschakelt wordt er allicht een ander profiel geactiveerd. BattCursor heeft een profielmanager aan baard en kan ook dit aanpassen, zodat een bepaald profiel bijvoorbeeld actief blijft zolang de batterij nog meer dan pakweg 70% heeft.

Deze tool blinkt uit door z’n vele opties en volledige aanpasbaarheid. Je laat BattCursor best mee opstarten met Windows, maar je kan ook instellen dat het pas in actie schiet als je op batterij werkt en het peil onder een percentage naar keuze zakt.

External links

BattCursor