De spraakopnames die je met de meeste mobiele telefoons kan maken, worden bewaard in het obscure AMR-formaat. Deze tool zet zo’n bestanden om naar mp3.

Je moet geen gloednieuwe mobiele telefoon hebben om spraakopnames te kunnen maken; zelfs toestellen van enkele jaren geleden waren al met deze functie uitgerust. Handig om altijd een dictafoontje in de buurt te hebben.

De opnames gebeuren in veel gevallen in het AMR-formaat. Dat is een audio-indeling die speciaal voor gsm-technologie ontwikkeld werd. Maar als je die AMR-audiobestanden naar je computer kopieert, is het niet vanzelfsprekend om ze te kunnen bewerken of zelfs maar af te spelen.

[download_file]

In zo’n situatie komt de AMR to MP3 Converter goed van pas. Zoals de naam doet vermoeden, doet deze kleine applicatie niets anders dan de AMR-bestanden vlot omzetten naar ‘alledaagse’ mp3-bestanden.
Gewoon even aangeven waar het AMR-bestand zich op je schijf bevindt, CONVERT TO MP3 klikken en een doellocatie opgeven. Meer is er niet aan. Voor de liefhebbers: het kan ook andersom, van mp3 naar AMR.

External links

AMRTOMP3CONVERTER.COM