Blijkbaar bewaart Outlook 2000 mails en gegevens niet in hetzelfde formaat is als Outlook 2003 of 2007. Hoe kan ik ze toch overzetten?

Het blijkt dat het .pst-bestand waarin Outlook mails en gegevens bewaart niet hetzelfde formaat is als de bestanden van Outlook 2003 of 2007. Hoe kan ik nu overstappen van Office 2000 naar 2007 zonder mijn gegevens (zoals mijn Outlook-contactpersonen) te verliezen?

Paul Vandeuren

Bij gebrek aan Outlook 2000 hebben we de procedure niet zelf kunnen uittesten, maar op www.slipstick.com/outlook/ansi-to-unicode.asp vind je alvast de nodige toelichtingen. Het grootste probleem is inderdaad het andere pst-formaat.

De pst-bestanden van Outlook 2002 en vroeger staan bekend als ANSI PST (met onder andere een beperking tot 65.000 items per map en een maximumgrootte van 2 GB). De pst-bestanden van latere Outlook-versies kennen we als Unicode PST, die deze beperkingen opheft.

Op de vermelde website vind je drie mogelijke methodes (import, manueel en archief), en de auteur vermeldt wanneer je best welke methode hanteert. Op www.pstupgrade.com kan je nog terecht voor een tool die zulke conversies automatisch voor zijn rekening neemt – op voorwaarde dat je oude pst-bestand niet groter was dan 2 GB (maar dan zou ook Outlook 2000 het niet meer correct kunnen inlezen).

De tool is commercieel, maar je kan wel een gratis demo binnenhalen (beperkt tot de eerste drie mappen). Wij deden alvast de test door eerst een Unicode PST om te zetten naar ANSI PST, en dan de rollen weer om te keren: dat bleek te werken!