FavBackup is een handig tooltje om met een paar klikken alle bookmarks, wachtwoorden en andere instellingen van je browser te back-uppen of terug te zetten.

Dit kan vooral handig zijn als je je browserinstellingen naar een andere computer wil verhuizen. FavBackup is bovendien een draagbare applicatie, wat wil zeggen dat je geen installatie hoeft te doorlopen maar het programma meteen kan uitvoeren (en dus makkelijk op een usb-stick kan zetten).

Als je FavBackup opstart, moet je aangeven wat je wil doen (Backup of Restore) en met welke browser. Het programma ondersteunt niet alleen grootheden zoals Internet Explorer en Firefox, maar ook ‘kleinere’ browsers Opera, Google Chrome en Safari.

[download_file]

Instellingen aanvinken
Vervolgens krijg je een lijstje voorgeschoteld met de verschillende opties die je kan aan- of uitvinken, waaronder bookmarks, cookies, surfgeschiedenis, wachtwoorden en meer (dit is uiteraard browserafhankelijk). Rest je alleen nog een geschikte doelmap op te geven en op ‘Next’ te drukken.

De browserinstellingen terug importeren gebeurt op dezelfde manier, alleen moet je FavBackup even tonen waar het back-upbestand zich bevindt.

Er zijn wat kleine probleempjes met FavBackup, waardoor bijvoorbeeld bij Internet Explorer niet alle instellingen kunnen teruggezet worden, en rechtstreeks importeren van een cd of dvd niet altijd lukt. Maar de makers zijn hiervan op de hoogte, en deze kleine onvolkomenheden worden ongetwijfeld in een volgende update van het programma weggewerkt.

Windows 2000/XP/Vista/7

External links

FavBrowser