Windows Verkenner toont voor een beperkt aantal beeldformaten een miniatuurweergave. ThumbView voegt maar liefst 19 extensies toe aan deze functie.

In een map met afbeeldingen kan je Windows miniatuurweergaven van de beelden laten tonen. Windows ondersteunt echter niet alle bestandsformaten, waardoor je voor een aantal bestanden enkel een standaardicoon krijgt te zien.

ThumbView lost dat euvel op en voegt maar liefst 19 bestandsformaten toe aan de functie die de miniatuurweergaven genereert. Onder andere Photoshop-documenten, pcx- en tif-bestanden krijgen dankzij ThumbView een mini-voorbeeld in de Verkenner.

[download_file]

Het programma heeft geen interface, zodra je het geïnstalleerd hebt herkent Windows meteen de meer exotische beeldbestanden. Zelfs een herstart van de computer is niet nodig.

Op de website van Thumbview kan je een testafbeelding in verschillende formaten downloaden om te kijken of de tool zijn werk doet.

Voor…

… en na.

ThumbView is verkrijgbaar in twee versies. De gewone uitvoering is bedoeld voor mensen die zelf willen bepalen van welke bestandstypes Windows Verkenner een voorbeeldje moet kunnen genereren. Wij bieden je ThumbView Lite aan, dat alle 19 formaten ondersteunt.

Windows 2000/2003/XP

External links

ThumbView