De nieuwste versie van mediabeheerder/muziekbrowser Songbird heeft een aantal mooie nieuwe functies in de aanbieding.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


D [download_file] e nieuwste versie van mediabeheerder/muziekbrowser Songbird heeft een aantal mooie nieuwe functies in de aanbieding.

De belangrijkste nieuwe functie is de mogelijkheid om de bestanden in je bibliotheek automatisch te organiseren. Dat is bijvoorbeeld handig als je muziek verspreid is over verschillende mappen. Je kan de structuur van de map en de bestandsnamen aanpassen, op basis van de metadata van iedere track.

Wisselwerking met iTunes
iTunes-gebruikers zullen blij zijn met de mogelijkheid om iTunes-tracks en playlists automatisch weer te geven in Songbird. Andersom kunnen tracks en afspeellijsten in Songbird ook weer worden geëxporteerd naar de Apple-muziekspeler. Zo kan je nieuwe bestanden makkelijk synchroniseren naar je iPhone of iPod Touch.

 

De Last.fm-ondersteuning is stevig uitgebreid. Het programma toont nu meer artiest-, track- en tag-informatie op Last.fm, waaronder foto’s en Youtube-video’s. Ook kan je in Songbird luisteren naar Last.fm Radio, mits je een account hebt bij deze online jukebox.

Equalizer
Voor de audiofielen onder de Songbird-gebruikers is er een tienbands equalizer opgenomen. Tevens is de applicatie stabieler en sneller geworden, beloven de makers. Zoeken moet sneller gaan, evenals het selecteren of verwijderen van veel tracks tegelijkertijd.

Windows XP/Vista, Linux of Mac OS X 

External links

Songbird 1.2.0 Release Notes