Uit onderzoek blijkt dat nummers met een BPM (beats per minute) tussen 120 en 140 ideaal zijn als achtergrondmuziek voor een sportieve workout.

Er zijn verschillende manieren om uit te zoeken wat het precieze tempo van een nummer is, en MixMeister BPM Analyzer is er daar eentje van. Je laat de tool gewoon los op je muziekbibliotheek, en binnen de kortste keren krijg je te zien hoeveel BPM elk nummer heeft.

Het handige aan deze BPM Analyzer is dat het die tempogegevens meteen ook wegschrijft in de ID3-tags van je muziekbestand. Die informatie kan dan bekeken worden door zowat alle afspeelsoftware, waardoor je makkelijk afspeellijsten kan samenstellen met alle songs die aan bepaalde BPM-vereisten voldoen.

[download_file]

Helemaal foutloos is deze tool evenwel niet. Als we kijken naar de ‘snelste’ nummers uit onze collectie, komen we bijvoorbeeld tot de verrassende vaststelling dat ‘Sad Song’ van Otis Redding maar liefst 195 BPM zou hebben – de berekening die we zelf maken met deze tool wijst eerder in de richting van 98 BPM.

Enige voorzichtigheid is dus geboden als je automatische afspeellijsten wil aanmaken met uptempo nummers om pakweg je fitnessbeurt te begeleiden. Maar het kan wel een handig hulpmiddeltje zijn om een eerste aanzet te geven voor de ultieme sportsoundtrack.

External links

MixMeister