Onlangs kocht ik een usb-headset van Trust. Ik ben daar zeer tevreden over, en gebruik die om via Skype te bellen. Ik zou het wel handig vinden het geluid tegelijk via de headset en via de luidsprekers (van mijn monitor) te horen. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Redgy Brackx

Het is wel degelijk mogelijk om het belsignaal van Skype via de luidsprekers van je pc (of monitor) te horen, en het inkomend gesprek over de headset te laten gaan. Dat doe je als volgt.

Open het CONFIGURATIESCHERM van Windows XP en kies GELUIDEN EN AUDIOAPPARATEN. Op het tabblad AUDIO kies je bij STANDAARDAPPARAAT voor AFSPELEN VAN GELUID de geluidskaart.

Idem dito bij SPRAAK afspelen op het tabblad SPRAAK. Bevestig met OK. Open vervolgens Skype (wij gebruiken versie 3.0), en kies ACTIES, INSTELLINGEN.

Ga naar de rubriek AUDIOAPPARATEN, en kies zowel bij INKOMEND als bij UITGAAND GELUID je headset – in jouw geval is dat wellicht C-MEDIA USB HEADPHONE SET.

De optie GAAT OVER stel je in op je geluidskaart.

We kennen echter niet meteen een softwarematige manier om het inkomend geluid – de stem dus – tegelijk over de headset en via de luidsprekers te laten lopen.