Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Fresh Delicious is een tooltje dat gaat snuisteren in je Delicious-bladwijzers en je vertelt welke links niet meer werken. Handig om je online archief up-to-date te houden.

Voor de klassieke bladwijzers die je in je browser bewaart, bestaan er tal van programma’s die kunnen controleren of de links nog werken, en de ‘dode links’ kunnen verwijderen. Maar wie een online dienst als Delicious gebruikt, moet handmatig nagaan of zijn bladwijzers nog wel naar de juiste pagina wijzen.

Fresh Delicious pakt dat probleem aan. Deze Java-applicatie probeert al je online bookmarks uit en vertelt je bij welke links er zich problemen voordoen. Geen toeters en bellen dus, maar gewoon je gebruikersnaam en wachtwoord ingeven en op ‘Fresh’ klikken.

[download_file]

Het programma maakt een onderscheid tussen verschillende soorten foutmeldingen (not found, forbidden, server error, …), en met de knop ‘Wrong links’ kan je de slechte links die opduiken meteen ook wissen uit je account. Let wel op dat je niet te snel dingen wist: de passage van Fresh Delicious langs de verschillende sites is ten slotte ook maar een momentopname, en misschien zijn sommige sites op een later moment wel weer beschikbaar.

Maar ook dat is voorzien: je kan namelijk in het wisvenster aangeven dat je alleen maar de links wil verwijderen die x aantal keer dezelfde foutmelding geven. Ideaal is dus om Fresh Delicious een paar keer op verschillende tijdstippen te laten lopen, en dan pas je selectie te maken.

Om Fresh Delicious aan de praat te krijgen, moet ook de Java Virtual Machine op je computer geïnstalleerd zijn – als je die nog niet hebt, kan je hem gratis downloaden.

External links

Fresh Delicious